Therapeut

Portret_smallAnthony volgde een vierjarige opleiding Craniosacraal Integraal Therapie aan het Reliantie Instituut te Kortrijk. Binnen deze totaalopleiding wordt er vooral gefocust op de principes en klinische vaardigheden die Dr. Franklyn Sills ontwikkelde binnen Craniosacral Biodynamics. De integratie van psychotherapeutische vaardigheden en ondersteuning  zorgen voor het geheel die noodzakelijk is bij het begeleiden van emotionele en mentale processen.
Hiernavolgend nog verschillende specialisatiemodules en bijscholingen waaronder een medische basisopleiding.                                                           

Diploma’s en Specialisatiemodules

  • Craniosacraal Therapie diploma (DCST)
  • Craniosacral Relaxatie certificaat (CSR)
  • Medische Basiskennis (2 jaar). Verdieping in anatomie en fysiologie. Pathologie: exogene en endogene oorzaken van ziekte.
  • Eindstudie die handelt over adembeperking bij jonge kinderen. Door zich te verdiepen in deze aandoening en het frequent werken met kinderen die lijden aan astma en allergieën werd dit een specialisatie binnen zijn craniosacraal werk.
  • Specialisatiemodule in Geboortetrauma en Condensed Experience (COEX). Verdieping in geboortegerelateerde letsels (trauma’s) gebaseerd op studies met betrekking tot prenatale en perinatale psychologie van Prof. Stanislav Grof. Zijn onderzoek toonde aan dat onopgelost geboortetrauma tijdens het leven zich laagje na laagje uitbreid tot een complex geheel die niet losstaat van de persoonlijkheid van de mens.
  • Specialisatiemodule in Chronische pijnen en craniosacrale resetting. Het resetten van neurologische circuits en nuclei t.h.v. de hersenstam die betrokken zijn bij het op gang komen van neurologische processen. Deze benadering is vooral aangewezen bij het behandelen van CVS, Fybromyalgie en andere onverklaarbare chronische pijnen.

Anthony is lid van ICSA, wettig erkende beroepsvereniging voor craniosacraal therapeuten. De opleidingen die hij volgde hanteren de normen van de Engelse, Zwitserse en Amerikaanse scholen. http://www.icsa-belgium.be/
ERKENNINGSNUMMER: 101005006B