Baby’s

images-3Niet enkel de geboorte maar ook de prenatale fase hebben een impact op de ontwikkeling van de baby en kunnen zich verder zetten op de latere ontwikkeling van het individu. Steeds meer wordt er wetenschappelijk vastgesteld dat conceptie, zwangerschap en geboorte verbonden zijn met latere gezondheid en welzijn.
De uitwerking van geboorteshock/trauma kunnen aanleiding geven tot psycho-emotionele ongemakken die mogelijks samenlopen met fysieke symptomen zoals bijv. nek- en schedelblokkades.

Vanwege de zachte en niet ingrijpende behandelmethode is Biodynamisch craniosacraal Therapie uitermate geschikt voor baby’s en kinderen. Er wordt gewerkt met zachte aanrakingstechnieken en er wordt niet getrokken, geduwd of gemanipuleerd.

In Craniosacraal therapie wordt er gewerkt rond het ritme dat voortkomt uit de pulsing van hersenvocht en ruggemerg. Dat craniosacrale ritme is voelbaar tot op celniveau en kan door een degelijk opgeleid Craniosacraal therapeut overal in het lichaam waargenomen worden. Waar de kwaliteit van deze pulsatie verminderd is, bevindt zich een blokkade. Er wordt frequent gewerkt t.h.v. de ruggengraat en de schedel maar ook op andere delen van het lichaam.

Enkele indicaties die kunnen wijzen op prenatale- en/of geboortetrauma:

  • hoofdje en hals zijn bijzonder gevoelig
  • begint zich te verzetten, te huilen bij aanrakingen of aan- en uitkleden
  • oncomfortabel liggen
  • spijsverteringsstoornissen
  • slaapproblemen
  • moeizaam drinken aan borst of flesje
  • reflux

Behandelsessies:

Een sessie bij baby’s en jonge kinderen duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten.
Na een oriëntatiesessie waarbij de klacht wordt onderzocht en geëvalueerd, wordt gestart met een basisreeks van 3 á 4 sessies. Hierna wordt bekeken, naargelang de evolutie en mate van herstel. welk vervolgprogamma eventueel nodig is.

Tarief: van 30€ tot 40€, afhankelijk van de duur.